Eee PC בבזק

בזק מציעים Eee PC ללקוחות ADSL במחיר של בין 1,400 ל-1,800 ש"ח ועם שנתיים של התחייבות. למרות המקבוק אייר, ה-Eee PC הוא המחשב הנייד החשוב והמגניב ביותר שיצא לאחרונה. הוא אמור להגיע עם גרסה מיוחדת של Xandros, אבל בזק מוכרים אותו עם XP Home. אני מניח שלא יהיה קשה להחליף אותה במערכת הפעלה אמיתית.

לי כבר יש חבילה של 5Mb, והציעו לי אותו ב-1,620 ש"ח והתחייבות לשנתיים. תנאי המבצע שונים עבור לקוחות קיימים ולקוחות חדשים ועבור לקוחות קיימים עם חבילות שונות, אבל אני מניח שכמו כל מה שקשור בתשלום לספקיות שירות, התנאים האלה גמישים.

ה-Eee עדיין לא נמכר בארץ בצורה מסודרת – המחיר הנמוך ביותר שאפשר למצוא בזאפ הוא 2,300 ש"ח, לעומת 400$ בארה"ב. אני מניח שבזק קיבלה עליו בלעדיות לזמן קצר, ושהמחשב יתחיל להגיע לחנויות במחיר שינוע בין 1,600 ל-1,800 ש"ח בשבועות הקרובים.

לפי מיטב זכרוני, היבואן ציין בסוף השנה השעברה שה-Eee יעלה 1,800 ש"ח בישראל, אבל אין לי סימוכין לזה ובכל מקרה עבר כבר מספיק זמן בשביל שזה לא יהיה רלבנטי.

ככל הנראה, הדגם שבזק מוכרת הוא ה-4G Surf, שבניגוד ל-4G מגיע עם סוללה קטנה יותר (שעתיים ו-45 דקות לפי Asus) וללא מצלמת אינטרנט. בארה"ב ב-4G Surf עולה 350 דולר.

יום ראשון, 24 בפברואר, 2008. מילות מפתח: , , .

18 תגובות בנושא “Eee PC בבזק

  1. יהונתן

    מדהים שהם מוכרים אותו עם XP במקום לינוקס (אני מניח שזה כי ידרוש לשחרר את הקוד של ההתאמות שעשו לו בארץ וגם כי בזק בינלאומי לא ממש תומכים בPPP על לינוקס).

  2. רואה שחורות

    כן, העניין עם ווינדוס מדאיג מאוד. אם כי, אני חייב לציין, יש אנשים שהתלהבו מהמחשב כשסיפרתי להם עליו, ואז הכל התפוגג כשהם שמעו "לינוקס", ולא עזרו שום הסברים על כמה קל להשתמש וכמה מהר זה רץ.

  3. רן יניב הרטשטיין

    עדיין לא בחנתי את הנושא לעומק, אבל אני מניח שאסוס מציעה איזו אפשרות להוריד דיסק התקנה או שחזור של Xandros. ייתכן האמת שתקליטור כזה גם מגיע עם המחשב שבזק מוכרת.

  4. עירא

    בלי לציין מקורות אני רק אגיד שבשבוע שעבר רק התחילו לעבוד על ממשק עברי לדביאן שמותקן עליו (או זאנדרוס? לא יודע) ואני מניח שהגרסא עם הXP שנמכרת כרגע היא מהדגם ה"מחוזק", כי גרסת הבסיס עם הדביאן דורשת פחות דיכרון, ואמורה לעלות פחות.

    אני רוצה לראות אותו פעם בידיים. לא ברור לי אם מסך 7" זה מספיק לעניים העלובות שלי…

  5. רן יניב הרטשטיין

    ממתי עובדים על פרוייקטים פתוחים בסוד?

    הדגם שנמכר עם XP ביפאן זהה במפרט לדגם שנמכר עם Xandros, והדגם שבזק מוכרת זהה במפרט לדגם שנמכר עם Xandros בארה"ב. באופן כללי אין יותר מדי הבדלים בין הדגמים – ההבדלים שמשפיעים על הביצועים הם בזיכרון, והוא לא קשור למערכת ההפעלה שמצורפת.

    אם יש הבדלים במחיר בין חלונות ל-Xandros, זה רק בגלל מחיר הרישיון.

    אם הבנתי נכון את מי שדיברתי איתה, אפשר לראות את ה-Eee בבזקסטור.

  6. עירא

    היבואן (רונלייט אאל"ט) העדיף לשכור שירותי חברה שמתמחה בתרגום במקום לתת את זה לקהילה לשבור את הראש. הגישה מבחינתם היא כמו כל מוצר חלונות, סימביאן, פאלם או מובייל. אני מקווה שבסוף התהליך זה יהיה פשוט קובץ DPKG או שניים שפשוט יהיו חופשיים להורדה מאיפשהוא ולא ינסו לעשות טריקים מוזרים. הקהילה תצטרך להבין שהיבואן הזה מתעסק עש היום רק עם מערכות כמו חלונות מובייל ואין לו מושג בGPL, ולכן נצטרך אולי לחנך אותו, אבל לא בצעקות.

    לגבי צריכת הזיכרון – בארה"ב קראתי שגרסת הלינוקס מגיעה עם חצי מגה או אולי אפילו רבע מגה והחלונות עם כפול, אבל יכול להיות שזה היה לפני כמה חודשים ומאז הסיפור שונה. אני אישי לא רוצה פחות ממגה שלם, ולו בגלל פייערפוקס.

  7. רן יניב הרטשטיין

    אתה מתכוון לג'יגה?

    יש ארבעה דגמים, נעים בין 256MB ל-1GB

    לפי מיטב ידיעתי, כרגע רק דגם אחד נמכר עם חלונות, ביפאן, וזה הדגם עם זיכרון בנפח 512MB (הוא זהה לדגם שבזק מוכרת, מלבד הסוללה והמצלמה)

  8. עירא

    אנא עארף, גיגה, רונלייט, מדיה-טק, בנדא, מור לוי… לא זוכר איזה יבואן מביא מה :-)

    אמרתי חצי מגה – והתכוונתי חצי גיגה, צודק. לא התעמקתי איזה דגם מגיע עם כמה. אני קופץ ועונה כאן באמצע יום עבודה, אז מצטער אם אני לא ב100% ריכוז :)

    אגב, ממתי בארץ הפכו את הגיגה לג'יגה? אפילו האמריקנים מבטאים את זה לרוב בגימל קשה (עם הדוגמא הנגדית המפורסמת של הפרופסור מבחזרה לעתיד קופץ נידהם וצועק "14 ג'יגהוואט?! מה חשבתי?!")

    לא משנה, הגיע הזמן לעבור לטרה ממילא עוד מעט…

  9. עירא

    א, זה באמת רונלייט, זכרתי נכון: http://it.themarker.com/tmit/article/2337

    ב. כנראה שאפשר לפתח עדיין קוד פתוח בשיטת הקתדרלה, נאמר לי שכבר אמרתי יותר מדי. כך בחרו ברונלייט לעשות את התרגום וזה מה שיש. ביננו ברור שהחמוד הזה יתחיל להמכר בשוק ואם הl10n המקומי לא יהיה מספק הקהילה תספק אלטרנטיבה משופרת (ואם יהיה ליבואן שכל, הוא יאמץ את הטובה מבינהן)

    ג. טרא אם כבר. ת' זה התעתיק לth. ואם זה גיגה או ג'יגה נוכל לדעת רק עם מכונת זמן ליוון הענתיקה.

  10. סתם אחד

    אני מבין את בזק…

    קניתי בארה"ב את המחשב הזה לחברה שלי. הוא קטן וחמוד ומאוד שימושי. הבעיה היא שהלינוקס שמותקן עליו ממש קשה לתחזוקה. זה מין גירסאת קסאנדרוס ששינו אותה ככה שיתאים לחומרה של ה-EEE. אז נכון, היתרונות הן שהוא עולה מאוד מהר, ושכל החומרה נתמכת באופן מושלם. אבל זה בא עם לא מעט חסרונות:

    (*) הרבה מהתוכנות שם מיושנות. אם רוצים להתקין תוכנה חדשה זה מתחיל להיות בלאגאן, כי אין מאגרים מסודרים. בקלות אפשר לחרבש את ההתקנה המקורית של קסאנדרוס אם מתחברים לכל מיני מאגרים חיצוניים (אפילו של דביאן). לדוגמה, יש שם אופן אופיס גירסה 2.0 במקום 2.3 . מבחינת תמיכה בעברית זה מאוד משנה.

    (*) אין עדכוני אבטחה רציניים: לדוגמה, השרת סמבה שם מאוד מיושן ומכיל פירצה. ככל הידוע לי, הוא לא עודכן.

    (*) מנהל החלוות הוא ICEWM שלא תומך בעברית…

    בקיצור, על מנת לקבל מחשב הרבה יותר שמיש עם תמיכה סבירה בעברית, מומלץ להתקין לינוקס נורמלי (כמו אובונטו – שזה מה שעשיתי) או פשוט לשים על זה חלונות (שזה משבזק בחרה לעשות).

    ברגע שאובונטו מותקנת אז יש את כל התוכנות שאתה צריך (כמעט…) והן כולן בגירסה החדשה, קל מאוד לתחזק את המערכת, והתמיכה בעיברית טובה. הבעיה היא שהמערכת עולה יותר לאט, ובכלל, נראית קצת פחות "מגניבה"… אבל בסך הכל, לפחות למשתמש הישראלי, זה נראה לי עדיף.

  11. פינגבאק: oneab cybered » ארכיון » האייי פיסי שלי ASUS Eee PC

  12. פינגבאק: הבלוג של מזבלה - סוכנות קריאייטיב. בלוג על קריאייטיב | פרסום ושיווק

  13. פינגבאק: קודח » ארכיון הבלוג » EeePC 900: הדגמים החדשים משווקים עם סוללה חלשה

  14. ערן

    אני חושב ששברתי את שיא ההחזקה הקצר בעולם בנייד הנ"ל. אחזתי בו פחות מחודש ומצאתי אותו בלתי יעיל לצרכיי, שהרי הזמן הכי ארוך שבו אני נטול מחשב הוא כחצי שעה, שזה המרחק בין המשרד לבית (ובשביל זה יש אייפוד טאץ'). חוצמזה, ה EEEPC הרגיש לי קצת זול, המקלדת שלו מעפנה, התאכזבתי לפגוש XP עליו, לטעון אותו כל שעתיים בערך, לאמץ את העיניים ולגלוש בבתי קפה, סתם כי יש וויי-פיי חינם.

    קיצר, סתם.

סגור לתגובות.